Kablosuz ağa bağlanmak isteyen cihaza göre antenler sinyal dağılımını değiştirir. Bu sayede ağ kapsama alanı, cihazların konumuna göre şekil değiştirir ve daha güçlü bir bağlantı sağlanır. Belirli bir yönde bir sinyal odaklanarak, beamforming bir alıcıya daha yüksek sinyal kalitesi sunar. Bu, bilginin daha hızlı ve daha doğru bir şekilde iletildiği anlamına gelir. Ayrıca, bu doğruluğa yayın gücünü artırmadan ulaşılabilir.
Bir network (ağ) kurarken öncelikli amacımız, her türlü şartta kurduğumuz bu network yapısının çalışmasını sağlayabilmektir. Bunun için aktif cihazlar üzerinde (Örnek: Server, firewall vb. cihazlarda) cluster yapıları kullanabiliyoruz. Network tarafında ise ring, mesh gibi topolojilerle her türlü fail durumuna karşı network’ ümüzün haberleşmeye devam etmesini amaçlıyoruz. Birden fazla yedekli linklerin network üzerinde bir probleme sebep olmaması ve çalışmaya devam edebilmesi için STP protokolü bizler için büyük önem arz etmektedir.
GPON; gigabit passive optical network kelimelerinin baş harflerinden oluşan ip temelli, TDMA veri iletim modeli ile çalışan, gelen veri içeriklerini bir düzen içerisinde sıralayarak tüm kullanıcılara bir algoritma ile gönderip her kullanıcıdan gelen verileri de alıp ip omurgasına ileten asimetrik veri iletim teknolojisidir.